TAHKİM.NET

Türk Tahkim Sitesi

  • Yazı boyutunu yükselt
  • Varsayılan yazı boyutu
  • Yazı boyutunu düşür
Anasayfa Haberler / Etkinlikler
Haberler

Spor Uyuşmazlıklarına İlişkin Tahkim Kararlarına Karşı Yargı Yolu Kapatıldı

E-posta Yazdır PDF

Tahkim kurulu kararlarına bugünden itibaren yargı yolu açılacakken, Meclis elini çabuk tuttu. İktidar ve muhalefetin uzlaşmasıyla hazırlanan Anayasa değişikliği 373 oyla Meclis Genel Kurulu’ndan geçti.

Cumartesi, 18 Temmuz 2015 08:16 tarihinde güncellendi Devamını oku...
 

Sporda Tahkime İlişkin Anayasa Değişikliği Tasarısı Anayasa Komisyonundan Geçti

E-posta Yazdır PDF

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu başkanlığında toplanan Anayasa Komisyonunda, sporda tahkime ilişkin Anayasa değişiklik teklifi ele alındı. Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, teklif hakkında bilgi vererek, sporun kendine özgü yönetimi tarzı ve hızı olması gerektiğini belirtti.

Cumartesi, 18 Temmuz 2015 08:16 tarihinde güncellendi Devamını oku...
 

Hükümet Sporda Tahkim ve Bağımsız Federasyonlar İçin Anayasa Değişikliği Teklifi Sundu

E-posta Yazdır PDF

Hükümet, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği iptal kararı nedeniyle doğan yasal boşluğu gidermek üzere Tahkim Kurulu kararlarıyla ilgili hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklife göre Tahkim Kurulu bağımsız ve tarafsız olacak. Kurul sportif faaliyetlere ilişkin iş ve işlemlerde en geç 10 iş günü, diğer konularda ise en geç 3 ay içerisinde kararını verecek. Teklife göre, ilgili kanunda yer alan "özerk" ifadesi "bağımsız" olarak değiştirilecek. Bağımsız spor federasyonları Merkez Danışma Kurulu'nun uygun görüşü, Bakanın teklifi ve Başbakan'ın kararı ile kurulacak.

Cumartesi, 18 Temmuz 2015 08:16 tarihinde güncellendi Devamını oku...
 

Sporda Tahkim İçin Anayasa Değişikliği Yolda

E-posta Yazdır PDF

AK Parti, sporda tahkim kurulu kararlarına karşı yargı yoluna başvurulamayacağı konusunda Anayasa değişikliği yapmak için çalışma başlattı. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesinin sporla ilgili Tahkim Kurulu kararlarının kesin olduğunu ifade eden hükmü iptal ettiğini belirterek, bu kararla birlikte spordaki Tahkim Kurulu kararlarına karşı yargı yolunun da açıldığını söyledi.

Cumartesi, 18 Temmuz 2015 08:17 tarihinde güncellendi Devamını oku...
 

Anayasa Mahkemesi: Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Kararlarına Karşı Yargı Yolu Açıktır

E-posta Yazdır PDF

Anayasa Mahkemesi, Futbol Federasyonu'nun Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki 5894 sayılı yasanın, "Tahkim Kurulu kendisine yapılan başvuruları kesin ve nihai olarak karara bağlar ve bu kararlar aleyhine yargı yoluna başvurulamaz" ibaresinin,'... ve bu kararlar aleyhine yargı yoluna başvurulamaz' bölümünü iptal etti.

Cumartesi, 18 Temmuz 2015 08:17 tarihinde güncellendi Devamını oku...
 


Sayfa 3 - 7

Anketler

Tahkimin ülkemizde yeterince gelişememesinin sebebi size göre hangisidir?
 

Kimler Sitede

Şu anda 4 ziyaretçi çevrimiçi

Reklam